Výmena skúseností: Preventívne opatrenia sú kvôli rastúcim extrémom počasia dôležitejšie ako kedykoľvek predtým!

V podniku Ing. Petra Lelkesa a Bc. Petra Lelkesa v Sokolciach prebehla výmena skúseností s predsedom predstavenstva poisťovne Österreichische Hagelversicherung Dr. Kurtom Weinbergerom a riaditeľom Agra poisťovne Ing. Daliborom Bánom. Jednou z tém bola aj potreba komplexnej poistnej ochrany. „Poľnohospodárstvo čelí mnohým poveternostným rizikám. Ľadovec predstavuje aj pre nás čoraz väčšiu hrozbu. Ale trápi nás aj sucho – ukážkou je tohtoročná jar. V dlhodobom horizonte nám toto riziko spôsobuje vrásky na čele tak 3 až 4-krát za desať rokov. Preto je poistenie v Agra poisťovni pre obchodné plánovanie nevyhnutné. V prípade vzniku poistnej udalosti koná poisťovňa rýchlo a k našej úplnej spokojnosti. To, že v posledných troch rokoch existuje aj podpora od štátu na poistné, je pozitívne a toto opatrenie podporujeme“, hovoria Ing. Peter Lelkes a syn
Bc. Peter Lelkes. „Ľadovec a ďalšie poveternostné riziká nerobia, čo sa týka špecializácie poľnohospodárskeho podniku, žiadne rozdiely. Poľnohospodárstvo má svoju dielňu pod holým nebom a je rastúcim výskytom extrémneho počasia postihnuté ako prvé a vo veľkom rozsahu. V každom prípade sme veľmi hrdí, že takéto špičkové poľnohospodárske podniky sú poistené u nás. Vnímame to ako veľkú česť našej spoločnosti,“ hovorí generálny riaditeľ Österreichische Hagelversicherung, Dr. Kurt Weinberger.

Agra poisťovňa je jediná na poľnohospodárstvo špecializovaná poisťovňa na trhu a ponúka poistenie proti ľadovcu, požiaru, suchu pri vzchádzaní, mrazu, víchrici, zaplaveniu, naplaveniu pôdy, zvieracím škodcom. Agra poisťovňa je tiež jedinou poisťovňou na trhu, ktorá poisťuje výnosové sucho. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa poistných riešení pre vaše podnikanie, kontaktujte nás priamo
na telefónnom čísle: 0904 147 759 – Ing. Dalibor Bán, alebo našich manažérov v jednotlivých regiónoch.