Agra poisťovňa hlási opakované krupobitia na východe Slovenska

Dňa 7.7.2019 v popoludňajších hodinách sa v oblasti východného Slovenska opätovne prehnalo viacero búrok. V uplynulých 10tich dňoch je to už tretia vlna vyčíňania prírody sprevádzaná krupobitím. Krúpy v niektorých oblastiach dosiahli až veľkosť golfových loptičiek.

Celkový sumár spôsobených škôd odhaduje Agra poisťovňa až na vyše 1,2 mil. EUR. Poškodených bolo viac ako 3 a pol tisíc hektárov porastov.  Najväčšie škody boli spôsobené predovšetkým na plodinách pred zberom, t.j. na repke a obilninách, vysoké škody sa odhadujú však aj na sóji, či kukurici.

„Včerajšie, už viacnásobné  krupobitie znovu potvrdzuje, že je treba sa včas zabezpečiť voči takýmto rizikám. Vďaka naším likvidátorom, ktorí vždy v čo najkratšom možnom termíne po oznámení škody klientom prídu na prehliadku poškodených pozemkov, zaisťuje Agra poisťovňa poľnohospodárom veľmi rýchle stanovenie spôsobených škôd a samozrejme aj promtné vyplatenie poistného plnenia,“ povedal Ing. Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.

Upozornenie: Pohodlná a jednoduchá možnosť oznámenia škôd na poškodených pozemkoch po prihlásení sa na online-klientský portál, cez stránku ŠKODY

V prípade otázok, nás neváhajte kontaktovať.

S priateľským pozdravom

Vaša Agra poisťovňa